Muutama kuukausi takaperin mieheni innostui vaihtamaan paahtoleivän ruisleipään. Ja ihan omasta vapaasta tahdostaan. ;) Kahlattuamme tovin lähi supermarkettimme leipähyllyissä totesimme, että vain muutama ruisleipä on 100% ruista. Suurin osa sisältää 30-40% mm. vehnäjauhoja. :(

Mietin ettei ruisleivän tekeminen mitään ydinfysiikkaa voi olla ja niinpä päätin tehdä itse ruisleipää. Googletin juuren ohjeen ja pienen hetken kuluttua keittiön pöydällä leipäili iki-oma ruisleivän juuri. Tai ainakin sen alku. Muutamia päiviä myöhemmin keittiössä tuoksui uunituore ruisleipä ja nyt pakkasessa odottelee oma juuri seuraavaa leipää.

Mikäs sen parempaa kuin lämmin ruisleipä voinokareella. NAM.

                                                               76037_10151481085518534_2011459976_n%5B1

Aineksina ainoastaan vettä, suolaa ja 100% täysjyväruisjauhoja.

 

Ehkä jatkossa alan noutaa ruisjauhot suoraan myllystä, jotta tiedän ettei niihin ole lisätty mitään! ;D